CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages


#JIKA HATI ADALAH ISTANA.CHENTA ADALAH SINGGAHSANA.KETULUSAN IALAH MAHKOTA. KESETIAAN ADALAH PIALA TERINDAH.SENYUMAN KEKASIH ADALAH TAHTA.KEJUJURAN DAN KETULUSAN ADALAH PUSAKA#

sin chan wit shizuka

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 14 March 2012

semoga mereka di tempatkan dikalangan orang2 beriman... :(

assalamualaikum...


 

hari ni 14 mac 2012.. okei hari ni jadual aku full giler bengkel RS/GIS dari pagi kol 8.30 am sampai 6.00 pm okeh! penat gilerr asa.. but kerana ilmu aku bertahan.. cewahhh ayat tak leh blaa jew...tapiiii kat cini aku tak mo cite pasal aku.. tapi aku nak story tentang perasaan aku.. camni.. sejak 2 3 hari ni aku dah terima berita pasal kematian ni dah 3 orang... :(

aku pun tak tau nape dalam waktu terdekat ni boleh plak pasal-pasal kematian yang asyik aku dengar.. yup!! aku tau tu sume qadak dan qadar ALLAH.. ada hikmah di sebaliknye.. aku cume nak share je ape yang aku dengar ni.. okei mula-mula aku ada terdengan cite EX student UKM dan dengar cite beliau costmate kawan aku CIK SITI AIDA time dgree dulu.. kisah beliau meninggal coz mati kena tikam..aku tak tau sebab ape dan aku tak nak tambah-tambah cite... aku ada terbaca paper kisah dia.. cume itu je yang aku tau.. kesian sangat aku dengar.. dahla ayah dia pun sama kena tikam.. mungkin tu takdir dia.. aku arap di tenanglah kat sane.. yang kedua plak baru semalam aku terima mesej dari kawan sekolah aku dulu bagitau yang ayah kawan aku (RAJA) dah meninggal dunia.. sebabnye excident kat Perak.. aku tak pasti cerita selebihnye camne.. dah aku tak berani nak tambah-tambah..  tu je maklumat yang aku dapat.. dan RAJA ni pun bekas student UKM gak.. kawan aku time sekolah menengah lagi.. kitorang dapat masuk U yang sama time dgree.. aku cume berdoa hope dia be strong dan tabah lah hadapi dugaan tu.. sangat kecian la kat dia.. bila berlaku sekelip mata kan.. yang ketiga plak.. baru je kejap ni aku dapat tau dari bf aku yang kawan dia meninggal.. kawan dia ni keje bomba kat port klang.. so ari ni dia di tugaskan kena turun laut coz ada kontena jatuh.. tujuan untuk cari kontena tu la.. tapi nasib tak menyebelahi dia... lepas pada dia turun ke dalam laut... dia dah tak timbul-timbul.. dari kul 10 pagi sampai sekarang... just gas penyelam je yang timbul... sampai sekarang belum jumpa lagi mayat dia... kesian sangat bila dapat tau... dia muda lagi dan sekarang bf aku cakap wife dia tengah tunggu husband dia kat tepi laut.. sedih gilerr dengar... :( menanti orang yang disayangi pulang event dalam keadaan yang menyedihkan kalau jumpa.. anak plak kecik je lagi okei... moga-moga isteri dia tabah la dengan dugaan ALLAH ni...

so ape yang aku boleh cakap.. kematian ni tak tau bila dan tak mengira usia.. kalau dah sampai waktu kite... sekelip mata je akan di tarik nyawa kita kan... :) hanya DIA yang berkuasa... kita sebagai umatnye cume menumpang sementara jew... so kat sini aku mintak sape yang baca cite ni sedekahlah AL FATIHAH kat mereke-mereka tu erk... moga mereka-mereka tenang di sana dan berada di kalangan orang yang beriman... amin....

AL FATIHAH