CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages


#JIKA HATI ADALAH ISTANA.CHENTA ADALAH SINGGAHSANA.KETULUSAN IALAH MAHKOTA. KESETIAAN ADALAH PIALA TERINDAH.SENYUMAN KEKASIH ADALAH TAHTA.KEJUJURAN DAN KETULUSAN ADALAH PUSAKA#

sin chan wit shizuka

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 29 December 2011

jejak kasih bersama cik bell and pooja..:)

assalamualaikum...

hari ini terjadi program jejak kasih bersama sahabat sahabat time sek men dulu..saje kebetulan masing masing balik kampung so plan nak jumpa..lagi pun lama dah tak jumpakan.. boleh gosip-gosip gitu..hehe.. maka hari terjadilah kejadiannya.. aku kuar area kul 11 lebih cik bell datang amik kat umah..so menuju ke kota bharu.. destinasi pertama tama ke "WISMA KUB" a.k.a kampus UITM MACHANG cawangan KOta Bharu.. tujuannya nak amik cik pooja ni..coz beliau study kat sane.. aku and cik bell je la wat cuti masing masing.. begini la student reseach ni..sem 1 hidup masih dalam dilema..hahah.. hanya student seperti kami aje memahami jiwa kami... 

lepas amik cik pooja sasaran utama kami adalah menambah lemak di badan ye...kira pun time luch hour so perut sudah meminta untuk di isi makanya kami discus untuk makan dulu before berjalan jalan mencuci mata.. so si Cik pooja ni sugest makan kat NASI ULAM.. aku ni bangsa je orang kelantan tapi bukan tau sangat kedai makan kat Kota Bahru ni..al maklum la datang pun jarang jew..huhuhu... so aku follow aje la.. 

sesampai je kat kedai tu punya la ramai coz time luch hour kan.. makanya penuh la meja..aku  1st time jejak kaki kat kedai tu..okeh siyes aku nak cakap memang siyes betul betul betul kedai tu memang NASI ULAM coz nye penuh dengan ulam ulam kampung okeh! macam macam ulam ada.. sape sape yang suka makanulam kompen suka giler pegi saje..memang korang x asa macam makan kat kedai makan kalu datang dengan family coz cara nak amik nasi dan lauk je pun dah macam korang hidang makan kat umah jew.. korang datang cari meja dan pegi amik nasi sepinggan sorang, dan lebih pun xpe.. pastu korang amik lauk letak dalam pinggan lain, jenis lauk sume masakan kampung ye.. macam ada ulam kacang botol, bendi, pucuk paku, daun selong (salmon bagi orang luar dari kelantan kalu x silap aku..huhu..bantai aje), pucuk ubi, DLL..sume tu yang rebus or cela je oke.. pastu laku berkuah ada masak lemak sayur, ikan patin masak asam pedas, DLL.. ayam goreng, ikan rebus tawar, ikan keli goreng DLL.. sume ala ala kampung gitu ye.. korang amik bape banyak korang nak dan duduk makan kat meja nanti dorang datang kira..

cam tadi kami menu yang kami amik:

3 pinggan nasi putih untuk 3 orang makan
1 ketul ikan patin masak asam pedas
1 ketul ayam tied+peha yang bersambung gitu
1 ekor ikan tawar
1 pinggan sayur masak lemah putih
1 pinggan ulam bendi+kacang botol+pucuk paku 1 ikat+daun selong 1 ikat+terung
1 jug sederhana air bandung cincau
1 pinggan budu+tempoyak+cili padi

TOTAL = RM 22.00

amcam ok tak harga???

bagi aku ok la..cam murah jew...masakan best gak.. okeh ni kau kasi detail nya:

taman selera kraftangan, kg kraftangan,
 jalan hilir kota, 15000 kota bharu, kelantan
0199466665

okeh jom layan gambar suasan kat kedai tu erk...

ni la cara hidangan yang ada atas meja lepas amik lauk..pastu korang boleh terus makan nanti pekerja dia akan datang kira bape korang kena bayar ye...macam makan kat umah je kan letak lauk pinggan asing dengan nasi..hehehe

macam ni la cara nak amik lauk..datang dan amik pinggan pilih sendiri lauk yang korang nak ye...sume ada..pilih pilih aje..ikut bape banyak korang nak....





okeh lepas kenyang perut harus suka hati kan..hehhe.. maka hala tuju seterusnya kami ke PEJABAT PERTANIAN coz cik bell ada urusan reseach beliau di sane dan selepas itu kami menuju ke port HOT kalu ke kota bahru..aku asa port ni karus sume orang akan pergi if sampai ke kota bahru..ape lagi kalu bukan ke KBMALL..hahah..tu aje pusat shoping complex paling best la nak jalan jalan kat k.b ni...so kami pun menghabiskan masa di sane.. selepas itu kami pun pulang..

okeh dah abis cite..hehe..ok bye...:)







cik bell yang chumel



 cik pooja yang cute






moga persahabatan kekal selamanya...

friendz 4 ever...

No comments: